maanantai 26. kesäkuuta 2017

TÄNÄÄN ALKAA !

Vaikka pääasiassa oonkin viimeaikoina syönyt terveellisesti, on heikolla hetkellä uponnut jäätelöä litra jos toinenkin. Tässä huomaa hyvin käsitteen tunnesyöjä - itse koen syöväni stressin keskellä ja itkupotkuraivo-päivinä törkeän määrän mättöä.  

Tänään siis starttaa meikäläisen dieetti! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että herkut tiristetään minimiin - mutta kielto ei ole ehdoton. Esimerkiksi kerran viikossa leffan kanssa sallittuja on popparit, suklaapatukka, raakasuklaa tai lohilo jäätelö. Kahvipöydässäkään se yksi pulla tai muu pöperö ei ole kiellettyjä, mutta ei joka päivä eikä joka toinenkaan. Jos alan itseltäni liiaksi kieltää, en pysty ajattelemaan muuta kuin juuri sitä kiellettyä asiaa ja koko homma menee peppu edellä puuhun. 
Lihan käyttöä ajattelin myös vähentää. Kalaa, broileria ja kalkkunaa aijon syödä, mutta pääpaino tulee olemaan kasviksissa. Hiilihapotettuja juomia yritän myös vähän hillitä, niitä tulee viikossa kyllä ihan liikaa. Limpparia ja energiajuomia en edes juo, mutta vissyä tulee kulautettua kurkusta alas aina automatkoilla. Vesipullo siis jatkossa aina mukana, niin säästyy rahaa ja vatsa ei ala pompottaa hapokkaan juoman takia! 

Salikertoja mulla tulee viikossa kolmesta neljään. ja aerobista tulee spinningin muodossa kerran viikossa plus koirien lenkitykset. Nyt yritän lisätä viikkoon sään salliessa myös uintia, mutta viimeviikkoisen kokeilun jälkeen koin veden vielä sen verta kylmäksi, että hetki pitää vielä odotella ennenkun itsensä pystyy suomen järvivedelle kunnolla altistamaan. Pyöräilyäkin olisi mukava lisätä ihan tuonne ulkosalle, mutta kun vettä sataa niin ettei eteensä nää, on tuo sisäpyöräily vielä turvallisempi vaihtoehto. Ehkä syksymmällä sitten. :D 

Tämän dietin pituudesta en sano mitään - alustavasti oli suunnitelmissa ainakin reilu kuukausi tiukempaa rutistusta, jolloin oma valmennukseni loppuu ja otetaan viimeinen kehonkoostumusmittaus. Mutta hyvä tähdätä vähän korkeammalle! 

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Vettä munkin pitäisi opetella juomaan limpparien sijaan, se on yks mun isoimmista paheista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti painita tämän asian kanssa kahdestaan :D

      Poista
  2. Tsemppiä hei! Ja ihan mahtavaa, että oot asettanu itselles hyviä tavoitteita! :)

    VastaaPoista
  3. Hurjasti tsemppiä! Kumpa itsellänikin riittäisi itsekuria. Ehkä ensiksi opettelen syömään kunnolla ja terveellisesti ja liikkumaan, niin ehkä se hyvä olo vielä tulee! :) hyvää kesää!

    http://charlotta-sofia.blogspot.fi/

    VastaaPoista