perjantai 24. helmikuuta 2017

MUUTAMA LIIKE SELÄLLE

Nämä ensimmäiset viikot ovat pahimpia. Kipua ei ole, mutta suositeltua on vain kuntoutusliikkeet ja kävely. On kidutusta olla lähtemättä repimään, kun minnekkään ei koske ensimmäistä kertaa vuosiin. :D
Alkuun kuntoutusliikkeet ovat hyvin minimaalisia - lihasten aktivointia ja hermojen aineenvaihdunnan aktivoimista. Tässä muutama liike, joita toistan päivittäin.

SYVIEN VATSALIHASTEN AKTIVOINTI



Tehdään joko seisten tai selällään maaten. Myös esimerkiksi ajaessa jännittelen vatsaa myös, samoin ihan arkipuuhissa. Jännitetään vatsaa vetämällä napaa rankaa kohti, kuin olisit laittamassa jalkaan liian pieniä farkkuja ja nappi pitäisi saada kiinni. Pidä jännitys 10-20 sekunttia. 

LANTIONNOSTO
Jännitä aluksi vatsa, sitten pakarat. Nosta lantiota varovasti ylöspäin ja pidä hetki yläasennossa. Laske alas. Tee liike varoen ja tunnustellen. Kipua ei saa tuntua liikkeen aikana eikä sen jälkeen. Toista 10-15 kertaa.

SELÄN OJENNUS

Makaa vatsallaan, rentouta kroppa. Nouse varovasti käsien varaan selkää ojentaen. Laskeudu alas, toista 10 kertaa. Kipua ei saa tuntua missään vaiheessa. Laajenna liikerataa tilasi salliessa. 

Lisäksi hermon aineenvaihdunnan aktivointi on tärkeää. Helpoin tapa iskiashermolle on makuuasento selällään, jalat suorana. Toinen jalka nostetaan koukkuun vatsanpäällen, suoristetaan ylöspäin ja palautetaan taas 90 kulmaan vatsanpäälle. Näin jalkaa pumpataan 10-15 kertaa ja vaihdetaan toiseen. 

Lannerangan liikkuvuusharjoitteet kuuluvat aamurutiineihin. Selällään maaten lannerankaa painetaan alustaa kohti ja palautetaan alkuasentoon. Istualleen asento on ryhdikäs, annetaan alaselän pyöristyä ja palautetaan notko. Toistetaan se kymmenisen kertaa. 

Muunmuuassa näitä liikkeitä tehdään nyt vielä kolmisen viikkoa. Sitten lisätään joukkoon liikkeitä ja kuuden viikon jälkeen pitäisi päästä jo pyöräilemään ja kevyesti salinkin puolelle treenaamaan. 

Cant wait. 

2 kommenttia: