torstai 2. helmikuuta 2017

MAAILMAN PARAS MUSTIKKAPUOLUKKAPIIRAKKA (G)


n. 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl koivusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl aitoa vaniljasokeria
250 g voita huoneen lämpöisenä

1 kananmuna
loraus maitoa
maustamaton rahka
mustikoita
puolukoita

Sekoita käsin voihin muut pohjan ainekset. Seoksesta tulee murumainen, joten lisää jauhoja tarvittaessa. Jaa taikina puoliksi ja painele toinen puoli vuokaan. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Murustele taikinaa täytteen päälle ja jatka paistamista kunnes täyte hyytynyt ja muruseos päällä saanut väriä. Itsellä meni tähän jotakuinkin viisitoista minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti