lauantai 15. huhtikuuta 2017

LISÄÄ KASVIKSIA RUOKAVALIOON

Meidän ravintosuosituksiin kuuluu vähintään puoli kiloa päivässä kasviksia. Kuulostaa hurjalle määrälle pupun ruokaa mutta on toteutettavissa todella helposti, vaikka kuulee monien sanovan ettei pysty niin isoa määrää syömään. Kasviksia voi helposti myös piilottaa ruuan sekaan, laittamalla esimerkiksi porkkanaraastetta lihapulliin, juuresraastetta leipään yms. Mielikuvitus on tässäkin rajana!

Itse aloitan kasvisten tankkauksen jo heti aamupalalla - joka aamu pyöräytän smoothien, johon tulee jotain marjoja 200g ja banaani + muut lisukkeet. Lisäksi puristan verigeipistä/appelsiinista mehua.

Aamupalan kasvissaldo : n. 300g 


Lounaalla mulla on usein salaattia lisukkeineen. Myös wokit, uunikasvikset -ja juurekset, soseet yms. ovat oivia. Ja kasvissosekeitot!


Lounaan kasvissaldo : 100-300 g 


Välipalalla helppoja on pähkinöiden ohella hedelmät. Itse tykkään iskea ananasmurskaa rahkan sekaan, ai että. Ja treeniä ennen bansku.


Välipalojen kasvissaldo : 100-200 g



Päivällinen koostuu salaatista/uunikasviksista/juureksista lisukkeineen.


Päivällisen kasvissaldo: 200 g


Iltapala vaihtelee olotilan mukaan. Joskus kroppa vaatii hiilaria, jolloin lautaselle päätyy usein ruisleipää täytteillä - levitettä, salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa,leikkelettä. Joskus taas mieli tekee jotain kepoisempaa, esimerkiksi jäisiä mustikoita maidon kera.


Iltapalan kasvissaldo: n. 50-100g 


Yhteenvetona saan päivittäin noin 800-900 g kasviksia. Tähän on tultu vähän huomaamatta, sillä nuorempana kasvikset rajoittuivat lähinnä hampparin täytteistä löytyviin salaatinlehtiin. Pikkuhiljaa on määrää lisätty sellaisilla kasviksilla, mitkä ovat miellyttäneet makuhermoja. Pieniä lisäyksiä, puhutaan siis kymmenien grammojen lisäyksistä. Niistä rakensin oman pohjan pupunruualle enkä oikein enää voisi kuvitella että söisin esimerkiksi lounaan ilman mitään kasvispitoista. Kevyttä, täyttävää ja hyvää!



2 kommenttia:

  1. Tästä huomaa, että vihanneksia ja marjoja ja hedelmiä saa hyvin upotettua ruuankin joukkoon :-) Kiva, että postaat tällaisista aiheista <3


    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se ei tosiaan ihmeitä tai suuria muutoksia vaadi :) Ehkäpä eniten muutosta tarvitaan suhtautumisessa tähän kasvis-asiaan!

      Poista